Who we are

Mogen we ons even voorstellen

Ria en Karel Smetsers zijn de derde generatie uit een echt Eindhovens familiebedrijf. Het begon in 1929 met Smetsers IJzerwaren en speelgoed waar oprichter Karel Smetsers onder meer spijkers per kilo en tuin-gaas per strekkende meter verkocht. In maart 1970 werd het nieuwe Piazza Center geopend, waar zoon Harry Smetsers begon met een tweede winkel in serviesgoed. Enkele jaren later werd daar een derde winkel aan toegevoegd in het centrum van Nuenen. Karel [ de zoon van Harry] en Ria hielpen intussen ook mee in het familiebedrijf.

Begin jaren negentig verkocht Smetsers de zaken in Nuenen en Strijp en wilde zich volledig concentreren op de goedlopende, inmiddels flink uitgebreide, zaak in de Piazza. Toen het verouderde Piazza Center ingrijpend werd verbouwd werd er gezocht naar een nieuw locatie. Dat werd de Heuvel Galerie. Smetsers moest wel een nieuwe formule bedenken voor de zaak, want er was geen plek voor de 140 verschillende serviezen die in de Piazza werden verkocht. Er werd gekozen voor een nieuw concept van de Oostenrijkse kristalfabrikant Swarovski. Verder bestond de collectie uit exclusieve sieraden, horloges van internationaal gerenommeerde merken en originele cadeauartikelen.

Eind 2011 kwam er een telefoontje van een collega uit Breda die belangstelling toonde om het, goed draaiende, bedrijf te kopen. Na veel wikken en wegen werd besloten om daaraan gehoor te geven. Per 31 maart 2012 werd de zaak overgedragen en kwam er na 83 jaar een einde aan een van de oudste Eindhovense familiebedrijven.

'Sinds die tijd hebben we niet stil gezeten en zijn we zeer actief als vrijwilliger voor Nationale Vereniging De Zonnebloem. Op internet kwamen we de prachtige [tuin]beelden van de Duitse kunstenaar Jorg Ridderbusch tegen. Na contact met hem te hebben gelegd is het ons gelukt om een mooie collectie van deze unieke kunstwerken te kunnen aankopen. Van harte nodigen we u uit voor een bezichtiging. Graag vooraf even contact opnemen voor het maken van een afspraak'.

 

Met hartelijke groet,

 

Ria en Karel Smetsers